top of page

Anne Vandewalle heeft dankzij haar piano een manier gevonden om haar poëtische en gevoelige kant te uiten. Op haar zestiende wordt ze tweede op de André Dumortier competitie met een sonate van Prokofiev. Ze beëindigt de academie cum laude en met een medaille van de regering. Ze behaalt haar eerste prijs piano en kamermuziek met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Gedurende deze periode volgt ze ook les bij Eugène Galand, die haar initieert in de Russische muziek.

 

Anne behaalt haar masterdiploma muziek in het conservatorium van Brussel bij Aleksandar Mazdar. Het is in Italië dat ze haar Master beëindigt bij Maestro Agostini en ze geeft concerten als soliste en chambriste in het Palazzo Rei in Bologna.

 

In 2014 behaalt ze haar tweede specialisatie-master met grote onderscheiding in het Koninklijk Conservatorium van Luik in de klas van Marie-Paule Cornia en Jean Schils. 

 

Ze perfectioneert zich door middel van masterclasses van Evelyne Brancart (VS), Claude Bessmann (Frankrijk), Jean-François Antonioli (Zwitserland). 

 

Ze neemt ook deel aan collectieve improvisaties van de saxofonist Fabrizio Cassol en heeft daarbij verschillende stukken gecomponeerd.

 

Ze werkt samen met choreografen, acteurs en schilders bij verschillende voorstellingen in Duitsland (Berlijn), Zwitserland (Neuchâtel)) en België (Brussel, Charleroi, Antwerpen...).

 

Ze werd door de regisseur Fabienne Godet gevraagd om Chopin en Schubert te interpreteren in "Une place sur la terre", een langspeelfilm met Benoit Poelvoorde die in 2013 is uitgekomen.

 

Anne heeft opgetreden in Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en treedt regelmatig op als soliste in België.

 

Recentelijk werd ze uitgenodigd om met orkest het 2de concerto van Rachmaninov te spelen in Leuven (dir. E. Saveniers), Brussel en Wavre (dir. G. Auvray) en in 2016 met het orkest Jean-Noël Hamal in het 1ste concerto van Tchaïkovsky in Visé (Dir. R. Smeets).

 

Daarnaast werd ze geselecteerd voor het Propulse Festival in 2015 voor haar spektakel 'Het Feeërieke aan de piano", een recital met presentatie en originele projecties in uittreksels uit de 'Notenkraker', 'Assepoester' en 'Romeo & Julia'.

Sinds 2017 vormt ze een duo met violist Edward Van Baelen en gaven ze reeds meerderen concerten in Brussel, Wallonië en Vlaanderen.

bottom of page